Marjo Asma

Marjo Asma

Momenteel is de praktijk gesloten!

Mijn naam is Marjo. Een geaccrediteerde,  en inmiddels sinds 2014 ruim ervaren, mindfulnesstrainer/coach/counseler/RET therapeut.

Na zelf tegen situaties aangelopen te zijn waar ik erg lastig mee om kon gaan zoals combinatie mantelzorg ouders/alleen opvoeden van drie kinderen/hectische baan als senior-consulent in de uitzendwereld, heb ik een mindfulnesstraining gevolgd. De opleiding Coaching/Counseling/ziekteverzuimbegeleider had ik al eerder voltooid. De mindfulnesstraining was voor mij een eye-opener. Eindelijk werden me praktische handvatten aangereikt zodat ik er ook daadwerkelijk mee aan de slag kon. Dit dus bovenop het inzicht wat ik gekregen had. Hierdoor was de keus snel gemaakt: als ervaringsdeskundige én goed opgeleid ben ik de opleiding als mindfulnesstrainer gaan volgen. Een prachtige combinatie van mijn eerder gevolgde studies.

Veel mensen (volwassenen én jongeren) lopen op een bepaald moment vast in hun leven. Zij raken in de knoop met zichzelf, met hun werk, met hun studies, met relaties of met hun overkomen ziektes. Bewust worden van je eigen gedragspatronen, leren kijken naar jezelf en leren omgaan met ingewikkelde situaties. Dat is waar mindfulness goed aan kan bijdragen en je kan ondersteunen. Ook krijg je zicht op je kwaliteiten, drijfveren en talenten. Je leert hoe je deze het beste in kan zetten.

Allereerst volgde ik de opleiding Coaching & Counseling. Mijn specialisaties zijn rouwverwerking, depressie en co-dependency (ongezonde gezinsrelaties). Om mij meer te verdiepen in gedrag, nam ik deel aan een cursus Klinische Psychologie en laat ik me nog steeds bijschoIen. Ik deed mee aan een training mindfulness en voelde zelf de positieve effecten. Naar aanleiding hiervan voltooide ik de opleiding MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Daarnaast volgde ik yogalessen. En beetje bij beetje ging ik begrijpen dat bij stilte orde wordt geschapen en er veel dingen duidelijk worden. Ik leef en werk vanuit warmte, passie, spontaniteit en betrokkenheid.

Tevens heb ik de opleiding ‘mindfulness voor kinderen (6-12 jaar)/jongeren (12-19 jaar)’ voltooid. Steeds vaker blijkt ( uit wereldwijde onderzoeken) dat kinderen en jongeren gebaat kunnen zijn bij mindfulness. Vooral degenen met aandacht- en concentratieproblemen kunnen profiteren van de positieve effecten van mindfulnesstrainingen en ook kinderen met bepaalde chronische ziekten, autisme en ADHD.

Tijdens mijn laagdrempelige mindfulnesstraining leer je, om (weer) bewust te zijn van jezelf. De technieken die je oefent, kun je direct toepassen. Met je gedachten en gevoelens in rust, ontstaat er meer inzicht in je eigen doen en denken. Je bent je bewust van ingesleten gedrag en van de valkuilen. Je kijkt weer met een frisse blik naar jezelf en naar de toekomst.

Ik geef de training zowel in groepen als individueel. Je kiest zelf wat je het prettigste vindt én in overleg wat we nodig achten. (kijk bij ‘werkwijze‘)

SInds 2016 heb ik enkele 5-weekse vervolgcursussen ontwikkeld waaronder “de kracht van gedachten”, “(zelf)compassie”, “mindful communiceren” en “wat is het placebo-effect en hoe kun jij dit in zetten”.

Marjo.