Marjo Asma

Marjo Asma

Mijn naam is Marjo Asma (1958). Inmiddels zeer ervaren mindfulnesstrainer en coach.Trotse moeder van drie volwassen kinderen. Na zelf tegen situaties aangelopen te zijn waar ik lastig mee om kon gaan zoals mantelzorg, (zelf)liefde, alleen opvoeden van de kinderen, dit alles gecombineerd met een hectische baan in de uitzendwereld, heb ik een mindfulnesstraining gevolgd. De opleiding coaching/counseling/ziekteverzuimbegeleider had ik al eerder voltooid. De mindfulnesstraining was een eye-opener. Hierdoor was de keus gemakkelijk gemaakt: als ervaringsdeskundige én goed opgeleid ben ik de opleiding als mindfulnesstrainer gaan volgen. Een prachtige combinatie van mijn eerder gevolgde studies.

Heel veel mensen (volwassenen én jongeren) lopen op een bepaald moment vast in hun leven. Zij raken in de knoop met zichzelf, met hun werk, met hun studies, met relaties of met hun overkomen ziektes. Bewust worden van je eigen gedragspatronen, leren kijken naar jezelf en leren omgaan met ingewikkelde situaties. Dat is waar mindfulness heel goed aan kan bijdragen. Ook krijg je zicht op je kwaliteiten, drijfveren en talenten. En leren hoe je deze het beste in kan zetten.

Ik volgde de opleiding Coaching & Counseling. Mijn specialisaties zijn rouwverwerking, depressie en co-dependency (ongezonde gezinsrelaties). Om mij meer te verdiepen in gedrag, nam ik deel aan een cursus Klinische Psychologie. Ook heb ik mijn diploma voetreflextherapie alsmede ervaring hierin. Ik deed mee aan een training mindfulness en voelde zelf de positieve effecten. Naar aanleiding hiervan voltooide ik de opleiding MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Daarnaast volgde ik yogalessen en de cursus Reiki I en II. En beetje bij beetje ging ik begrijpen dat bij stilte orde wordt geschapen en er veel dingen duidelijk worden. Ik leef en werk vanuit warmte, passie, spontaniteit en betrokkenheid.

Ook heb ik de opleiding ‘mindfulness voor kinderen (6-12 jaar)/jongeren (12-19 jaar)’ voltooid. Steeds vaker blijkt (ook uit onderzoek) dat kinderen en jongeren gebaat kunnen zijn bij mindfulness. Vooral degenen met aandacht- en concentratieproblemen kunnen profiteren van de positieve effecten van mindfulnesstrainingen.

Mijn achtergrond wat betreft kinderen: gewerkt in de kinderopvang. Ik heb mijn 3 kinderen opgevoed/begeleid naar volwassenheid. Mede heb ik een cursus kinderpsychologie gevolgd.

Tijdens mijn laagdrempelige mindfulnesstraining leer je, om (weer) bewust te zijn van jezelf. De technieken die je oefent, kun je direct toepassen. Met je gedachten en gevoelens in rust, ontstaat er meer inzicht in je eigen doen en denken. Je bent je bewust van ingesleten gedrag en van de valkuilen. Je kijkt weer met een frisse blik naar jezelf en naar de toekomst.

Ik geef de training zowel in groepen als individueel. Je kiest zelf wat je het prettigste vindt én wat we nodig achten in overleg. (kijk bij ‘werkwijze‘)

Marjo.